Rycote Univerzális kamera-készlet front cover image website jpg 429x250 upscale q85 

Bemutatjuk a Rycote új komplett kamerára szerelhető mikrofontartó- és szélvédő megoldását.


pdficonFelhasználói Utasítás - magyarul (968 kB) 

 

 

Rycote Univerzális kamera-készlet front cover image website jpg 429x250 upscale q85 

Bemutatjuk a Rycote új komplett kamerára szerelhető mikrofontartó- és szélvédő megoldását.

RAI Centre, Amsterdam, 2009 szeptember:
Rycote, a broadcast - és felvételi szakemberek mikrofontartozék- és szélvédő rendszerek gyártója bemutatta az új költségtakarékos kamerára szerelt mikrofontartó és szélvédő megoldást videósok számára. Úgy nevezik: Univerzális kamera-készlet (Universal Camera Kit). Az őszi IBC show volt az első alkalom a nemzetközi felhasználók és sajtő számára, hogy megtekintség az új összeállítást, amely az operatőrök és videós produkciós cégek számára biztosítja mindazt, ami szükséges a helyszíni munkáknál a kamerára rögzített mikrofon szél elleni valamint a kamera kezelőjétől és motorjából származó nemkívánatos  rezgések elleni védeleméhez.
ruck 05
A készlet több részegységből áll:

• Az InVision mikrofontartó (InVision Video Mount) egység a Rycote védett Líra típusú mikrofonkengyelének technológiáján alapszik. Alkalmas 19-től 25 mm-ig terjedő átmérővel rendelkező mikrofonok rögzítésére, beleértve az elterjedt, lapított oldalú Sennheiser MKH sorozatot is. A tartó kettős Líráját különböző távolságban is rögzíthetjük az alapszáron, ezáltal optimálisan helyezhető el bármilyen kamera- kispuska- vagy akár 30 cm-es puskamikrofon is. Az egész egység 360 fokban szabadon elforgatható, ezáltal a befogott mikrofon tetszőleges pozicionálása valósítható meg.
invision video 1 jpg 429x250 upscale q85
• A készletben többféle adapter is segítséget nyújt az InVision tartó fizikailag különböző konfigurációihoz. A negyed-collos csavarmenetes adapter és a vakusín adapterek segítségével az InVision összeállítást közvetlenül a kamerára rögzíthetjük, a kamera negyed-collos menetével vagy a vakusín aljzatával. Ügyes megoldással, ezek az adapterek nem zárják ki további tartozékok elhelyezésének a lehetőségét, mivel mind a negyed-collos menet, mind a vakusín-adapter a felső felületükön mama-csavarmenetet tartalmaznak, ezekre más tartozékok is rögzíthetők, a csomagban szintén fellelhető vakusín-bővítő szár pedig további vakusínbe rögzíthető tartozékok vagy kiegészítők (ol. lámpa) elhelyezését teszi lehetővé. Nem utolsó sorban, egy 3/8 coll csavarmenetes adapter is rendelkezésre áll, amellyel az egész InVision egységet mikrofonrúdra vagy miokrofonállványra csavarozhatjuk. • Két szinten megvalósítható szél elleni védelem szerepel a mikrofon számára a készletben. A könnyű, felhúzható szélpajzs (Miniscreen Windshield) akusztikailag áteresztő nyílt hálós műanygból készült, kisebb szélben és a mozgatás közben fellépő légáramlatok ellen nyújt védelmet. Szelesebb körülmények között kiegészítésként a rugalmas szélvédő szőrt (Miniscreen Windjammer) alkalmazhatjuk, szükség esetén egyszerűen ráhúzva a szélpajzsra.
miniscreen back jpg 429x250 upscale q85
pdficonFelhasználói Utasítás - magyarul (968 kB)