MERGING - ADR - /Automatic Dialogue Replacement/
Komplex dialóg-szinkron megoldás a Merging-től

adr 1 sm


Az ADR opció egy teljes és célszerűen integrált automatikus filmszinkron megoldás, amely a Pyramix-ot és a VCube-ot egy közös rendszerben kombinálja. Óriási előnyöket kínál olyan utómunka-stúdióknak, amelyek a képhez történő dialóg- és zörejezés felvételére specializálódtak.

 

MERGING - ADR - /Automatic Dialogue Replacement/
Komplex dialóg-szinkron megoldás a Merging-től

A Merging Technologies előző év elején (2008) a Pyramixhoz való ADR opció előzetes verzióját jelentette meg. Az előzetes verzió több felhasználó általi tesztelése és próbaüzeme az automatizált dialóg-cserére egy komplett és teljeskörű funkcionalitással bíró csomagot eredményezett. A legutóbb beépített funkciójával, a Sony 9-pin interfészen keresztül pl. a Pro Tools-szal kínált együttműködési képességével ez a verzió a 6.1-es Pyramix-ban lesz rövidesen elérhető.

adr 1 sm

Az ADR opció egy teljes és célszerűen integrált automatikus filmszinkron megoldás, amely a Pyramix-ot és a VCube-ot egy közös rendszerben kombinálja. Óriási előnyöket kínál olyan utómunka-stúdióknak, amelyek a képhez történő dialóg- és zörejezés felvételére specializálódtak.

Mit is kínál tehát ez a megoldás? 

  • Egyetlen Pyramix projekt tartalmaz egy komplett ADR session-t 
  • A clip-ek és take-ek teljeskörű, loop-alapú automatikus elnevezése
  • Integrált loop menedzsment: szövegeket, loop állapotát, take számokat, színnel kódolt karakter-elnevezést és megjelenítést, színész neveket, videó fájl betöltését és offset beállítását, loop-ok szétválasztását és -egyesítését lehet menedzselni.
  • Felhasználó által meghatározható kimutatás-szerkesztő; azonnali karakter és stúdió dialóg-ívek nyomtatása, fizetési statisztikák, színész jelenléti beosztás, stb.
  • Továbbfejlesztett monitorozás, egyedülálló automatikus fejhallgató és lehallgatási kapcsoló mátrixszal. Ez a szolgáltatás lehetőséget nyújt minden egyes színész számára, hogy saját preroll / loop / postroll  füttyöt (beep) állítson be, mind a gyakorló, mind a felvételi és visszahallgató módban. Ugyanígy, beprogramozható a testreszabott keverési arány a vezérsáv, mikrofonbement ill. a visszajátszott sávok tekintetében. Füttyök, vezérhangok, mikrofonok, sávok és monitor-kimenetek mind automatikusan kapcsolnak be és ki pont a megfelelő helyeken, ezáltal felszabadítják a felvevő hangmérnököt a send-ek manuális kapcsolgatásai alól, így teljes egészében a felvételi munkára tud koncentrálni.

  • adr 2Integrált és teljesen automatikus "képbe égetett" VCube visszaszámlálás és folyamat-csík (wipe) megjelenítés, minden színésznek más színű számokkal és csíkkal. Maga a VCube generálja ezeket a vizuális jelző szekvenciákat, amelyek megjelennek és eltűnnek, ahogy az egyes loop-ok a felvételi vagy lejátszás módban az adott helyhez érnek.

  • GPIO támogatás: minden fütty, visszaszámlálás és folyamatcsík duplikálható vagy szabadon ráválasztható egy általános célú logikai kimenetre a Merging USB GPIO interfészével, külön beállítható paraméterekkel és toleranciával minden egyes megjelenítendő elemhez. Ugyanígy, a stúdióban bármilyen szokásos kapcsoló vagy nyomógomb illeszthető egy általános célú logikai bemenetre, és használható arra, hogy a Pyramixon belüli ADR funkcióinak bármelyikét aktiválja vagy átkapcsolja.
  • Integrált keverőpult. Csakúgy, mint a Pyramix-ban, minden gomb és paraméter automatizálható, snapshot menthető/behívható és/vagy távvezérelhető külső fizikai kontrollerrel.adr 3

  • Kapható egy speciális, dedikált ergonómikus ADR billentyűzet előre kijelölt és egyértelműen címkézett ADR funkciókkel "gondolkozás-nélküli" üzemmódra és/vagy az ADR munkaállomás felhasználói betanításához.

  • A videó bejátszásának teljes kontrollja a VCube-ban. Az ADR a VCube számos adottságát kihasználja, így pl. le tud játszani több videó klipet és projektet egyetlen timeline-on, kompatíbilis az összes fő csereformátummal, mint az AAF, FCP XML, OMF, és minden fő kodekkel. Bármely videóformátum betöltésére alkalmas. Lehetőséget ad tetszőleges frame /TC ráta szinkronra, beleértve a Trilevel szinkront bármely SD - HD felbontásban. Minden egyes loop-hoz a saját videó kompozíciója és a megfelelő idő-offset rendelhető, amelyeket a Pyramix projekt tárol és azonnal behív minden loop cserénél. A felhasználóknak sohasem kell egyetlenegy fájlt sem betölteniük vagy egyáltalán a VCube-bal babrálniuk, minden instrukciót a Pyramix kezel a VCube felé a háttérben anélkül, hogy a programhoz egyáltalán hozzá kellene férnünk. 
  • Létezik egy offline Natív (csak szoftver) verzió is a projektek előkészítéséhez.

Az ADR-rendszer alapvető kiépítésban tartalmaz egy Merging PC házat Pyramix 6.x és telepített VCube SE programmal, a megfelelő videó-felbontáshoz illeszkedő AJA kártyával, ADR-re specializált vezérlő-felülettel és egy ISIS kontrollerrel (fader bővítő modullal vagy anélkül) aszerint, hogy a felhasználó milyen funkciók elérését kívánja biztosítani. A konfiguráció "egy dobozban minden, amire szükség van" jellegű megoldást nyújt ahhoz, hogy felépítsünk egy komplett ADR előkészítő, felvevő és keverő stúdiót. Emellett természetesen minden egyes komponens külön-külön is megvásárolható és egy már működő Pyramix munkaállomásra vagy más stúdió rendszerébe is könnyen beilleszthető. 

Manual letöltése (angol nyelven): 
pdficon 
ADR 6.0 1.00.pdf [2.7 MB]
Kérjük, érdeklődés esetén kérjen DEMO lehetőséget a Studio General Kft.-től .