-- CEDAR -- Pyramix-hoz

  
CEDAR for Pyramix
A neves CEDAR hangrestauráló és zajeltávolító szoftver- és berendezésfejlesztő angol cég komplett plugin készletet adott ki a PYRAMIX digitális audió munkaállomás platformjára.

 

 

 

CEDAR Retouch Pyramix-hoz

Köhögések, kopogások, lapozások, nyikorgó zongora-pedálok, vagy éppen autódudák eltüntetésének a tudománya

a CEDAR Retouch egy hatalmas előrelépés a hangfeldolgozás technológiájában. A hagyományos restauráló eszközöktől eltérően lehetőséget ad mind az időbeli mind a spektrális kijelölésre az eltávolítandó hang tekintetében. Ez teszi lehetővé, hogy azonosítsunk olyan zajokat, mint köhögések, székrecsegés, lapozás, nyikorgó zongora-pedál vagy éppen egy autóduda.

Azonosítás után a nemkívánatos hangok a környező hangjelfolyamba észrevétlenül illeszkedő hanggal lesznek helyettesítve. A többi összetevő érintetlenül megmarad. 

a Retouch az összes Pyramix összeállításban alkalmazható, nagy mintavételi frekvenciákon is működik, 64-bites belső jelfeldolgozási pontosságot biztosít.

listaára: nettó 1,071,000.- Ft

A fényképészetben "retouch" a neve annak az eljárásnak, amelyben azonosítanak és eltávolítanak nemkívánatos foltokat egy képről, hogy ezáltal tökéletes látványt érjenek el. A CEDAR Retouch ugyanezt a koncepciót hozza be az audió világába, ezáltal lehetővé teszi a jelfolyamból a nemkívánatos akusztikai elemek eltávolítását.

Amikor már minden egyéb kísérlet kudarcot vall... a Retouch teljeskörű beavatkozási lehetőséget biztosít.

"Elképesztő... hihetetlen..." ezt mondták, akik előszőr tapasztalták az eredményt - beleértve magamat is.





autodeclick1tn
autodeclick3tn

CEDAR declick a Pyramix-hoz

Mind kézi- mind automata klikk-menetesítési lehetőséggel a CEDAR declick a Pyramix-hoz egy gyors eszköz a sercegés és klikkelés legváltozatosabb eseteinek eltávolítására anélkül, hogy feladnánk a CEDAR minőséget.

Az auto declick lehetőséget ad a felhasználó számára hogy a hanganyag egy részletét, vagy akár a teljes playlist tartalmát off-line jelleggel dolgozza fel. Az eljárás rendkívüliségét az jelenti, hogy nincsen szükség felhasználói beállításokra, az automatikus processzus még a legsúlyosabban sérült hanganyaggal is megbírkózik.

A manual declick egy olyan új algoritmust testesít meg, amelyik képes restaurálni klikkeket és más zavarokat is - mint pl. drop-out-ok és digitális hibák - egészen 2,000 digitális minta terjedelemig. Ez különösen is alkalmas fényhang sávok feljavítására, ideális továbbá olyan hanganyagok restaurálására, amelyek problémáinak megoldására a hagyományos declick algoritmusok nem igazán vannak optimalizálva.

A CEDAR declick a Pyramix-hoz egy ideális kiegészítője a CEDAR valósidejű klikk- és sercegés-eltávolító eszközeinek.

listaára: nettó 765,000.- Ft


CEDAR decrackle a Pyramix-hoz

a CEDAR decrackle (pattogás-eltávolító) a Pyramix-hoz nem csupán a piciny pattogásokat, sercegéseket és "trutyi"-kat szedi ki a klasszikus lemezekből, vinyl LP-kről, hanem a zúgás sok fajtáját is eltávolítja, valamint különösen is hatékony az amplitúdó torzítások csökkentésében.

Semmilyen paraméter miatt nem kell aggódnia, a CEDAR alkalmazkodó algoritmusa majd azonosítja és eltávolítja ezeket a zajokat automatikusan, akár egy film hangsávjának restaurálására alkalmazzák, akár törvényszéki- ill. broadcast- vagy hagyományos hangrestauráló munkákhoz, mint pl. egy CD újramaszterelése.

listaára: nettó 765,000.- Ft
pyramix decrackle
autodecrackle1tn
autodecrackle3tn


pyramix dethump
dethump2tn
dethump3tn
dethump4tn

CEDAR dethump a Pyramix-hoz

A puffanások eltarthatnak több száz ezredmásodpercig, ezáltal a hagyományos kattanás-eltávolító eljárások alkalmatlanok az ezeket tartalmazó hanganyagok helyreállítására. Ezentúl pedig, a puffanások-dübbenések spektrális összetevője általában túlnyúlik az eredeti jelén, így sima szűrőkkel nem lehet ezeket eltávolítani anélkül, hogy a lefedett jel ne károsodna.

Dethump a sérült jelben és annak környezetében levő adatokat használja arra, hogy képet kapjon, milyen is lett volna a kisfrekvenciás jel, ha a dübbenés nem történt volna meg. A processzus aztán helyettesíti a puffanást a restaurált kisfrekvenciás hanggal, miközben a sérülésmentes nagyfrekvenciás hangösszetevőket változatlanul meghagyja. Ez teszi a Dethump plugint a világ legjobb eszközévé, hogy eltüntessen fényhang-sávon vagy sérült hengereken, lemezeken lévő hanganyagokon korábban megoldhatalan problémákat, ill. új felvételeket tisztítson meg, mikor pl. állványba vagy a mikrofonba ütnek.

a Dethump lebegő-pontos számítási eljárást alkalmaz, hogy a lehető legjobb hangminőséget tudja biztosítani a teljes rendszer keresztmetszetén. A jelfeldolgozás rendkívül gyors, ezáltal a végeredmény szinte azonnal rendelkezésre áll.

listaára: nettó 765,000.- Ft

Semmilyen más eljárás nem képes analizálni és helyreállítani egy akár 100 000 hangminta terjedelmű sérült jelet.



dehiss1tn

CEDAR dehiss a Pyramix-hoz

a CEDAR dehiss a Pyramix-hoz egy automatikus eszköz szélessávú zajok eltávolítására illetve minimalizálására.

listaára: nettó 765,000.- Ft

 



CEDAR for Pyramix Felhasználói Kézikönyve (angolul):
manual tn
Manual letöltése [2.95 MB - .zip]